Wednesday, November 10, 2010

contest : BAJU SAMA by ika puk puk

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 8:54 AM
Dh lama xinvolve dlm contest2 nie..
so tiba2 terbukak ati mau msuk plak...
Contest nie dr Ika Puk Puk

ika dlm gmbar belah kiri tuuu.....
b4 nk involve contest ni...sure kena tau rules yer..
if tak..xdpt den nk nolong weii..

yg ke-1 : kena jadi follower ika
yg ke-2 : buat ntry psl contest BAJU SAMA by ika puk puk

yg ke-3 : sure2 kena ada gmbr yg ada baju sama bil org dlm gmbr >2 dan <5 style="font-style: italic;">paham??). Xkisah lah..korang nk bergmbr ngn fam, abg, adik ker...atau korang couple yg sweet muiitt ker..janji pakai baju sama..if bju kurung...lyn..if bju melayu nan ado layan...boooo lyn adalah...
yg ke-4: citer lah skit psl bju pe yg korang tonjolkn.
yg ke-5 : sure2 kena copy banner yg disediakan tuan blog
yg ke-6 : kena tglkn link ntry korang ke ntry ika puk puk

cerita saya bermula dari............skrg!!!
yg ke-1 : (done!)
yg ke-2 : tgh wat(done!)
yg ke-3 : (done!)
yg ke-4
- baju dipakai oleh (dari kiri) saya, selaku ketua asrama (tipu)- suria, diikuti yana kiput (sbb dia plg temukk, my cousin), disebelah beliau, Dayah aka manja ( my lil sis) dan akhir skali wanita yg budget awek kumpulan hujan, farah (cousin)
- baju ini dibelnja oleh my auntie, mak lang aka my mummy..tuk hari raya. Keluarga kami mmg suka anak2 pompuan mmpunyai baju raya yg sama corak..dan depend pd desgn masing...cam sweet je..if ilang sorang..sonang nk cari..kan.kan..tu sbb untung pakai BAJU SAMA!
- mmg gmbr ini diambil raya tahun 2010 tapi cousin ni je ada time ni.cz yg lain beraya di kpg satu lg..lg pun if sumbat suma..dah xikot rule..lum masuk dh kena disqualiffed.(padan muka ko!)...tu sbb ada sesi bergmbr bersama kuih raya (tapi mkn asam) di umah makcik SALMAH!
-yg unik yer..keempat2 baju di dlm gmbr ini..di jahit oleh ibu tercinta saya, cik MIMI.
- yg unik kali ke-2 keempat2 baju ini dijahit manik oleh saya...yg leh didapati di blog ini cik Moonburst. (wat promotion ni-nk murah..plz pm me)

yg ke-5 : tgok sblh knn (done!)
yg ke-6 : ika!!tgok ntry ika! (done!)

dh siap....!!kan senang...adiah tu...kata tuan blog...menarik..
maybe percutian ke BALI 7 hari 6 malam ker....hp Celcom BB Torch 9800 cam dato Nuff mau kasi ker..topup ditanggung selama 24 bulan ker..
mana tau kan...maybe dianggap rahsia tuan blog...muahhahah

tu je lah setakat nie...
if sapa2 yg singgah blog sepet ni...mau juin..juin jer...meh rapat2 kn hubungan..kurang kn kontrovesi (haip...cam kenal jer slogan tuw)!

3 hasil meRepEk:

ika puk puk on November 10, 2010 at 9:22 PM said...

really nice pic dear!!!!
love it!!
thanks for joining..
gudluck =)

S.U.R.I.A. on November 11, 2010 at 9:51 AM said...

doakan suria menang!!!yeahh!!!

ika puk puk on November 21, 2010 at 1:24 PM said...

amin =)

 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting