Saturday, November 28, 2009

jum bercuti?!!!??

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 1:03 PM 4 hasil meRepEk
bulat cumel tu umah WAROK!!


warok..
saya mahu berjln ke kedah!!!!!tulum bwk saya
pg tadi menonton tivi kat chanel 8tv
apa ntah nama rancangn tu
yg tau dia nk bgtau...berjln2 secara budget..
dlm rm300 leh jln merata2 woi!
gilor ke apa...

negeri mgu ni..K.E.D.A.H...
plg best 1 tmpat yg dia tunjuk ialah...

Tree Top Walk
byran hanya rm10
cam kiter jln atas angin la...tgok view utan2 ujan khatulistiwa
walla...berbekal kn pjg bridge less thn 1km
byk benda leh tgok..
ada air terjun kat bwh bridge tu..
nk g warok...tulum bwk saya ek nnti???

mmg ada planning nk g kedah ngn aishah after settle keje ngn ir
if jadi ar...
harap2 mmg jadi...cz nk jln2 b4 keje nnti

selain dr Tree Top Walk tu..
byk tmpat dia tunjuk.
umah Tun Mahathir..umah Tun Abdul Rahman
yg penting mkn sana sngt2 muras....
yes..part ni best no...
nk rasa nasi kandaq dia..
tadi pun dia promote Nasi Kandaq Royal..
ush..terliuq aku ni.

Thursday, November 26, 2009

KUEH GunTENG

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 9:12 PM 0 hasil meRepEk
yuhu..sok raya haji.
even xsemeriah raya aidifitri..
tapi tuk org2 yg tgh wat haji bg meriah nie lah penantian diorg suma

raya xleh dipisahkn dgn kuih raya.
disini saya sbg CHEF SURIA ingin menyelitkan resepi baik dr ladang (pekan wei)
sngt sedap..krup krap krup krap gua ckp..
iaitu.
KUEH GUNTING...
nk tulis dlm blog ni bkn nk share sngt pun..
tapi tuk peringatan diri sendiri yg makin lupus..ngeh2

bahan
1kg tepung gandum
1cawan mentega (guna cwn wat air panas)
1 sudu bsr kunyit
2 sudu bsr serbuk kari
sedikit garam
1 sudu bsr jintan
air secukup rasa
daun kari dicincang halus mulus
seketul telur
sebilah gunting (lbh pun xpe)

cara2 yer

1. campur kn tepung n mentega.jadikan dia bentuk crumble (blt ke ek?)
2. masuk kn bhn2 yg lain selain air dan telur..biarkan dia sebati dgn sebetulnya
3. pecahkn telur dn masuk dlm adunan itu.
4. kemudian masuk kn air sedekit demi sedikit sehingga kn aduan menjadi doh.
5. amik sedekit doh itu dan potong kecik2 ikot suka ati anda gunakan gunting sehingga abis.
6. panaskn minyak yg byk didalm kuali
7. setelah panas sehinggakn jari anda leh melecur.leh goreng doh yg tlh dipotong tadi.
8. goreng sehingga kuning sekuning2 yer...
9. tapis minyak tersebut dan biarkan sejuk
10. leh masuk dlm bekas atau masuk dlm pewut.!!ngeh2

sngt senang kn??
kalo u ingt i penah wat kuih melecur.?
padahal nk wat kuih ni lah...xjadi jadi melecur lah..
yg ni jadi..cz my futher mother in law yg ajar..
thanks mak.!!

ops....terlebih cahaya laks

walla...kuih gunting...yg sedap

selamAt Hari RayA

Tuesday, November 24, 2009

ari yg indah...24.11.2009

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 7:33 PM 2 hasil meRepEk
yiha,,,,
kl sudah i pijak..
sngt sonok...
mak i suka i dh smpai..
tapi2..
sedey..
sedey......
sedey...sngt sngt2.....
1 beg i tertgal dlm kete sin...aka aishah
uwa..dh lah bju kotor..wat malu jer.
kalo brg lain xpe lah..
ni baju kotor +busuk...
yurkkkk.....

tlg pulangkn blik sin..i need that stuff..

b4 pulang tadi..mcm2 tertempuh ..
dgn nk antr thesis yer..but b4 nk dpt tu..
punya lah seksa..apek tu ...siapkn dpn mata i..
uwa..sakit ati...sib baik..dia cumel..(blt ke??)

see..2x!cekap kn dia bekerja..without tido smlm
gmbr u sngt busuk...

ye...sudah dpt..suka2


dh siap...tgu Ir. Adnan abs meeting..
bkn tgu2 saje je tau...mula2 control dlu..

berbekal kn tong smpah kat tepi tangga tu..
kami bergmbr

pastu2 ...jantung dan paru2 tidak keruan.

n then..last2....amik ko..keje suria n aishah


ye..kwn2..dpn faculty..
without any person..
coz lunch hour..
yeh3...suka2
cz dpt blik kl dgn segera di atas
penyiapan testi silap la..thesis..dgn awal..
alhamdulillah!!!!

balek kpg..woo0..woo0..wo0o..balek kpg..

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 2:00 AM 0 hasil meRepEk
sngt rindu mahu menungeng kete ini


hopely sok akan ada luck tuk saya n sin
krn apek tabur kn bunga..eh silap..tabur janji itu..
benar akan nyiapkn thesis kami.
even byr harga murah...kalo dh janji..tlg tlg..tlg tunaikan
kami ingin blik ke kpg tuk korban kn sekor lembu..
yer..korban kn lembu..

saya dh terror korban kn lembu itu..
hebat kan??
biasa lah..setakat korban kn ekor yer je..keh2..
nk blik cpt..
tapi sian en kanda..
mesti beliau akan rindu serindu2 yer saya..
sngt sedes...

to en kanda.
kamu jgn nakal di sem lps yer..?
tido dgn cukup.
stdy dgn secukup2 yer.
mkn.minum
yg plg penting...kurangkn ber"game"!
ye..ye..ye???

kalo kamu degil..
i xkan pinang u..
mak i dh malas dh..if kalo gitu caranya yer kamu.
melyn game lbs dr melyn saya yg sediaada cumel.


bye ump. (6 thn wei..)
bye makcik cleaner.
bye kucin2 cumel. (dh bercocot rasanyer)
bye faculti
bye lec.
bye my SV--Ir Adnan.
bye my papa-papa-RAZI
bye my frenz (nana..cpt2 wat prjt tu..u kn nk raya gak ngn lembus)

bye..bye2...

Saturday, November 21, 2009

air hingus

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 5:08 PM 0 hasil meRepEk
saya tidak sehat..
tlg ampunkn dosa idun saya.

sngt letis soh sek soh sek..
sakit idun nie.
duk kepit2 suh kuar kn air keruh nie
yurk..
sngt pengotur..



Thursday, November 19, 2009

saya skg F.R.E.E??!!!!!

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 8:51 AM 2 hasil meRepEk
akhir yer..saya sudah free
freee??
means??
  • freeeee dr berpakaian?(ee...yurkkk!!)
  • freeeee dr bertudung??(gilor ke pe ko suria!)
  • freeeee dr menyanyi?? (xde makna yer free benda alah tu)
  • freeeee dr memandu??(ngak buleh dung..wajibulgunnah nie)
  • freeeee dr berjln2?(lg ar wei...i ni kaki jalan...means..kaki i je jaln..tapi bdn tgl kat umah)
  • freeeee dr menonton wayang??(tidak..ritu pun xleh tgok cz hormati keputusan org)
  • freeeee dr berjoli??(even pulus tgh sengkek...i stil want to joli ma...)
  • freeeee kuar dr dating bersama2 en rizman? (owh tidak...lps ni i kat kl dah)
membebel laks..
padahal nk citer saya sudah tiada
test2...kuiz2....final2.....asignment2...projek2 lps nie..
yehhhhaaaa.....kwn2...sila jeles dgn segera

wah..pasti akan merindui masa2 tuk nyiapkan suma keje tu.
skrg ni future planning.keje dgn btl2...tunjuk kn saya boleh...!!!
dan cari keje yg halal supaya saya leh KAWINN!!!
sudah tidak sbr....
rasa2 cam nk meminang je anak ABAS tu..
"yunk..my parent thz week...nk bwk cincin kah?"

ee...yurk...tidak perlu yer suria..
jgn nk jadi sarah cam dlm cter nur kasih tu.
nk suruh ayah dia pinang si aidil tu..
malu my parents tau..keh2...
terkedik2 bwk cincin g pekan....tidak..

nota_kecik
mahu ke GMbng water park now!but ujan..
""ya ALLAH....berhenti kn ujan ini ya ALLAH..supaya kami leh berseronok di hr2 terakhir kami di UMP nie ya ALLAH..amin.""

i 'pregnant'...

Thursday, November 12, 2009

Extra pica mlm dinner

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 7:18 PM 10 hasil meRepEk
sangt suka pica ini...(tu sbb letak atas sekali)

my classmate...lpas ni xdop panggilan tu

event yg xhenti2...makang..makang..makan..

mAri Berkenalan kwn2 saya..

1. Aishah Shahid-din
  • dr kajang..
  • sngt pendiam.
  • suka menjahit (kong-xi syarikat SyaRia beads)
  • suka wat muka bila bergmbar..(plg over la..)
  • memakai lens spt meniru saya di dewan peksa.
  • sngt low profile even kaya raya kalah en raja
  • tidak sexy spt digembar gembur kn oleh rakyat jelata
2. Farah Arina Tamin
  • dr Kelate but duk Bkt Goh, Phg
  • tidak kuat mkn n tido
  • sama2 kulus n gemux bersama saya.
  • anak pd tokei kicap
  • mempunyai alam percintaan yg komplex spt saya juga
  • tidak sbr ingin berkahwin
  • sngt manja dgn bonda yer.
  • kalo ketawa yg tak hingt dunia..
3. Rohaya Rasmin
  • org seremban,nogori
  • suka menyanyi...sngt sdp..spt Siti Nurhaliza meniru beliau..mahu tempah u tuk i kawin yer?
  • suka melukis...lawa siot...
  • sngt menurut kata org..cth yer pg tadi..hp yer tidak dpt mendgr dgn jelas..dgn arahn yg simple dr saya jatuh kn..terus on the spot jatuhkn...result is...molek sudah hp yer.
  • sngt simple org yer...
  • pandai masak sambal..sedAP
4. Syarifah Nur Atiqah Sayed Ahmad
  • Kelate mari
  • kepoh xhenti2 mulut yer membebel..letis dgr yo..
  • tahi lalat yg sngt unik keh2...(sila rujuk pica)
  • mmpunyai family yg sngt bessttt..
  • bakal ke Ireland
  • sngt blur yg ketara bila tidak tau citer yg org gelak bgai nk rak..kah2
  • panggilan manja dr saya NENEKS (tgok point ke 2)
5. Munawwarah Ismail
  • dr Kedah..
  • spt robot yg ada pemutar kat blkg badan yer...bila dh abs lagu.terus senyap jer..kena pusingkn blik pemutar tu cz dia suda penat
  • sngt sempoi dr segi wat keje..janji siap...i pun dh terikot2..
  • jgn cpt pe2 if dia dh penat.spt point 2
  • suka kn pica yg inda...(serius chantek...)
  • blog yer mmpunyai bhs puitis yg peliks
  • kamus bergerak
  • bab make up...tang mata dia jadi heRo
6. Rozainah Ibrahim
  • dr kelate gaks
  • bakal ke Irelan bersama Syarifah
  • suka berckp..konfident level yg over weight sngt
  • suka kn berfesyen ..tgok anugerah dia dpt tu..
  • sngt detail org yer
  • ckp mmg kencang tul.
  • suka menyampaikn gusip2 hangt...
  • senang syg2 org termasuk binatang.



kwn2 sekalian
sangt sedey akan perpisahan ini...
mmg org kata setiap pertemuan ada perpisahan yer..
saya harapkn kiter masih contact2..xkira lah ikot cara mana pun
segala info bru msg2 berantai ek??ingt tau citer terkini kamu2 suma
maafkan saya jika ada termasam muka..tersound lebh..tergurau lbh..suma tu diluar pemikiran saya.


end.

mesti akn rindu moment ini..

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 1:37 AM 4 hasil meRepEk
yes...akhirnya kami tlh slmat di dinner kn.
ceh..tampor laju2 kang ko suria..

ni kish kami di mlm hari..itam n putis.
ala2 tahik cicak yg berbau..keh2..busyuk ler..yurk2

pd mula yer pic menawan lg kulus..
(sumpah cumel..lalalala....)

dpt gak adiah sbg kenangn di hari tue...
ikot turutan...
  • ats skali (M n I) bakal ke Ireland..so jauh
  • sincler terlalu sexy berdkatn umahnya
  • yg tgh akan ke PLUS..
  • wanita ramai admire ke PERUNDinng......
  • a-Y-a sudah fening mahu ke mana?siap mahu part time tu
  • bwh skali n tgh......wanita plg cumel....IKRAM yg berCARA la...keh3

mereka ini akan saya rindu...tlg maafkn jika saya sedey.

mokteh jgn sedey yer..

naik juling mata budak nampk ketiak acham dikeje kn ina ronge.

plg teruk i leh nangis time azi n lan nyanyi lagu duet...uwah,,
ngak tau ngapa..ulang suara...ehem...N-A-N-G-I-S!
kenangan lama maybe...

thanks to sapa pak-An as pm dinner ni..mmg havoc.
sangt sunuk..n xcaya benda ni jadi realiti..
tgu time nk konvo..kiter dinner lg ek??
next tema??

nk out dh...cz sok ada presentation 3P laks,.
wish us gud luck k??

gmbr2 lain akan diupload leh kwn2 saya...
tenet cam cipan anak cipanzi laks...
so lazy....

last pic..so contreversi...wif wanita plg seksy..
YYYuuuurrrrrkkkkkkk.....

Sunday, November 8, 2009

saya rindukn mereka

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 7:32 PM 6 hasil meRepEk
abaikn wajah yg lama lg hudus di zaman2 dulu.

ayahnda saya baca blog kah?
bonda saya pandai tgok blog kah?

uwah...saya mahukn mereka...

so sad biler mereka cal2 saya..
tanda yer mereka rindu saya..
even xde ucapan rindu di bibir
tapi saya tau..saya tau..jgn tipu tau!

skrg ni saya memerlukan mereka
doa mereka supaya saya berjaya
harap2 mereka pandai bukak blog saya
even bonda n ayahnda memerlukn font yg bsr tuk melihat.
kah3..

p.s-xleh dgr lagu2 bertema kn ayah n ibu...uwah....sedes maa......

Friday, November 6, 2009

ko ni gemok lah suria

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 9:53 PM 7 hasil meRepEk
entry ni psl mkn lg.

yahuuuuu.... (nada dering msg saya..dh lama xtukor.)

dia: dinda...syg mkn roti canai..syedap
....10min kemudian
dia: dh kenyang...
sepetgurl: ok.
dia: ok. (jeles lah tu...aku mkn roti canai)

....10 min kemudian

sepetgurl: jawe,.aku nk roti canai ar.
jawe anak wakKodori: g ar turun
sepetgurl: ko arr g ar turun....plzz
jawe anak wakKodori : malas lynz..
sepetgurl:ok (xnk kawan dh ko!)

....10 min kemudian

(sepetgurl tgh siap2 dgn bju gaun warna pink bertudung litup)

jawa anak wakKodori : ko nk g mana?
sepetgurl: turun bawah
jawa anak wakKodori : hah???!

....10 min kemudian

sepetgurl : bang encem.roti planta 2.bungkus tau!
abang tebar roti: ok
sepetgurl: kasi garing skit.
abang tebar roti: hah??apa?nk g RENGIT?
sepetgurl: hah?pe kejadah yer RENGIT abg oit....GARING kn skit..bru stim nk mkn..
abang tebar roti: ok adik manis.

....10 min kemudian

abang tebar roti: dik manis..dh siap roti manis adik nie..
sepetgurl: ok..brapa?
abang tebar roti: adik xreti kira ke kat dinding tu..
sepetgurl: saje nk tnya..nk manja2 lah katakn..ok Rm 2.40.nah!
abang tebar roti: thanks adik..dtg lg tau.

....10 min kemudian

sepetgurl: JAWE....tarrrrraaaaaa...roti dicanai oleh abg encem.
jawa anak wakKodori: gila lah ko...bru pasang niat dh terus beli..hebat lah ko ni suria...cumel laks tu.
sepetgurl: tgok lah anak sapa...PAK LEMAN kn??

....10 min yg lepas

roti canai yg syedap:roti dlm pewut suda..


to dia..
u ingat i malas nk turun...i turun tau....kafe dkt je dgn bilik i...jerit je to abg tebar roti tu...no hal yer,,dia siap ada servis antr ke bilik tau..
syg abg tebar roti...

BAA 4513

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 12:54 PM 0 hasil meRepEk
saya sukaaaa maaaaakaaaaaaaannnn..

maaaaakaaaaaaaannnn tu bessszztt..

saya sangaaatt suka maaaaakaaaaaaaannnn....


lg bgus.. bwk saya g maaaaakaaaaaaaannnn...

lg indah belanja saya maaaaakaaaaaaaannnn...

lg syumel suapkan makanan ke mulut saya...

lg sakit if makanan tu dh basi

lg sedes if makanan tu xsdp..(yurk.)


sonok kn ari2 ada org belanja maaaaakaaaaaaaannnn

sonok kn ari2 ada
org bwk kiter g maaaaakaaaaaaaannnn
(thanks to anak abas)

kn..3x???

dh2..pikiq final wei..

Pesanan dr Prof Ideris tuk kami.

Thursday, November 5, 2009

jum kong-Xi2...

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 2:53 PM 2 hasil meRepEk
msg ni dpt dr sorang kwn saya, (SITI AISYAH BINTI ABD JALIL)

di UMP melalui memo..

terasa mahu share kat blog laks...

Fadhilat Ayat Kursi

Dari Anas bin Malik r.a. berkata, "Rasulullah S.A.W bersabda : Apabila seseorang dari umatku membaca ayat Kursi 12 kali, kemudian dia berwuduk dan mengerjakan solat subuh, nescaya Allah akan menjaganya dari kejahatan syaitan dan darjatnya sama dengan orang yang membaca seluruh al-Qur'an sebanyak tiga kali, dan pada hari kiamat ia akan diberi mahkota dari cahaya yang menyinari semua penghuni dunia."

Fadhilatnya;

1. Ayat kursi merupakan ayat pendinding dari ganguan syaitan yang jahat.
2. Sesiapa yang membaca Ayat Kursi diibaratkan sepertimana ia membaca Al-Quran tiga kali khatam berturut-turut.
3. Sesiapa yang membaca Ayat Kursi, apabila di hari akhirat nanti Allah akan memberikan kepadanya mahkota yang menerangi semua penghuni dunia.
4. Sesiapa yang membaca Ayat Kursi akan diberikan pahala kebaikan kepadanya.
5. Ayat Kursi penangkis segala kerja-kerja jahat dari syaitan dan kuncu-kuncunya. 6. Ayat Kursi dapat menghilangkan perasaan ragu-ragu dan was-was yang datangnya daripada syaitan.

Antara fadhilat AYAT KURSI yang dapat dicatatkan berdasarkan hadith adalah seperti berikut:

  • Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dlm lindungan Allah SWT sehingga sembahyang yang lain.
  • Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah disekitarnya.
  • Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yg bersyukur, setiap perbuatan orang yg benar, pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat.
  • Barang siapa membaca ayat Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.
  • Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.
  • Barang siapa yang membaca ayat Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberikan pertolongan kepadanya.

thanks to beliau krn bg ilmu ini...RENUNG2 KN...DAN SELMAT BERAMAL..

Tuesday, November 3, 2009

simple present to my frenzzssSS

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 12:21 PM 4 hasil meRepEk
Possstoo000o...possssto00000oo0...
Thanks to pn tanah

kerana menyediakan perfect adiah nie...xde pe2 pun..cuma nk tglkn kenangan tuk kwn2....
cz terlalu syg kat diorg....
hopely diaorg suka sngt2..mula2 duk tnya favourite color...ceh2...
cover baik punya,,,diaorg tnya nk wat pe....nk beli panties lah...
nk beli wallpaper bilik ar...keh2...punya lah nk cover...

akhirnya mereka tidak dpt meneka..keh2..BERJAYA den!!

padahal design baby kiut tu dh published kat previous entry...dilukis by ROHAYA RASMIN...so adaptasikn kpd yg ini....

g lah kat entry pn tanah nie... click sini

dan juga entry pic baby kiut miut tu.. click sini gaks

yg special tu....wat2 tnya laks ek??hehehe.. LU PIKIQ LAH SENDIRI!


1. mereka berenam
2. my rumates3. kwn2 saya jugak!4. Dak junior 5. Pakwe saya (kalo berani dtg ar bilik)

6. tuk diri sendiri yg perasan cumey..cun...cute...gebu baek!


Pesanan ringkas...
1) sila kutip baby cumey ini di bilik saya mngikut nama...(xbaca blog ini.no baby to give,ok?)
2) mereka yg terpilih atas kerana mereka hudus dr saya..keh2...


 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting