Friday, November 26, 2010

BE 3: Taylors University Launch

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 9:28 AM
zaman universiti...
ush..winduw kot....winduw sama 7 wonders..adik2 junior yg kepoh...adik junior yg suka lepak2 bilik i...adik junior yg suka menyanyi..dan yg penting adik junior =pakwe saya
(perlu citer ker cik kak weii)

ok..sbb kn info universiti tu termaktub..meh citer pasal ini universiti.
dulu Taylor's Collenge...skrg dihupgrade ke Taylor's University yang diumumkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.
Universiti ni jugak mempunyai reputasi yang bagus dan cemerlang sbg private universiti (bangga tuw..sapa student situ dulu)

Penganugerahan tersebut diserahkan di Putrajaya di kementerian tersebut oleh YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin, Ketua Menteri kepada Professor Dato' Dr Hassan Said, President and Vice Chancellor of Taylor's University pada 29 September 2010. padat tau info ni...

tarikh keramat tu sangt lah penting bg mereka..kerana pentukaran ni mmg akan bawak nama tu....nk bg terkenal..
cth terdekat universiti suria bljr..dulu nama yer KOLEJ UNIVERSITI KEJURUTERAAN DAN TEKNOLOGI MALAYSIA (KUKTEM).
masa dip..tu lah nama digunakan...pastu.masuk degree je..dh dihugrade....sapa xbanggakan dh jadi universiti..UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG..kan dh berubah!

Lum kira perasaan suma staff,lecturers, students..dan xlupa makcik cleaner..bila Taylor's College dh tukar ke Taylor's Universiti..
sapa kata makcik cleaner xbangga???
bila kwn2 dia tnya u keje mana...."I keje kat UNIVERISITI!"I tell u!!

If ada mak pak or dak2 student tgh SPM ni kan atau ak2 Matrik.if nk masuk U try2 usha kat sini Taylor's Universiti..
korang dh kena start2 cari universiti mana korang nk..
.tapi kena pikir byk segi..bukan segi 4 ke segi tiga ke...
means courser korang pilih...u mana ada..tmpt belajar di mana...dan suma2...budget pun penting tau!!!

Before lupa..kena citer sikit course pe yang ditawarkan...
Tertiary Programme
1) Schoole of Architecture, building and Design
2) School Of Biosciences
3) Taylor's Business School
4) School of Communication
5) School of Computing and IT
6) The Design School
7) School of Engineering
8) School of Hospitality, Tourism and Culinary Art
9) Language center
10) Taylor's Law School
11) School of Graduate School
12) Continuing Professional Education

pe2 hal..click je kat iklan di atas tu hah...sekurang2 yer kiter tahu info skrg....xde lah duk terperuk bwh tempurung je kan...

0 hasil meRepEk:

 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting