Thursday, December 24, 2009

tRip to Indonesia

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 5:13 PM
1st of all..nk ucapkn thanks to faculty..cz bg peluang tuk g indon..for Industrial Visit..
sngt sonok..pe tak yer...suma ditanggung beres...cuma mau supink...ngkos yer sendri...malas nk citer byk2 cuma pic leh menceritakn..

kat sini cuma nk mention kn ada beberapa kejadian yg di ingt n disebut2 sepjg perjalanan:
  1. mummy,keyo,wan,n duffy berlari2 spt dlm perlawanan amazing race tuk masuk ke fligt MAS KL-Jakarta krn kami udah lmbt bangat.
  2. k.aida MUNTAH krn mkn sepotong popia berintikn rebung+udang dipanggil rumbia
  3. che pah dimarahin oleh pekerja di Airport Jakarat krn kehilangan pass keluar dr Indonesia...ngeh..(kamu dikira mencerobohin negara kami...ini 1 pengajaran buat kamu!)
  4. lift tidak dpt bergrk ke lobby di atas keberatan masing2...terpaksa mengeluarkn w
  5. saya!!pembelian gantungan aka tmpat gantung kunci yg mmpunyai plate besi disangka kn pisau.disyaki spt penjenayah..lalu terpaksa membongkar bju2 di dlm beg..uwah..muka i baek tau...
  6. penipuan oleh ulat2 di airport Jakarta sangt menyedihkan kami(all)..udah lah bru sampe di tmpat org..lalu ditipu idup2..sib baik bg skit jer...lum termsuk beli sim card no sana...kaw2 punya!!!
  7. kecoh di Mcd di Ciputra Mall krn perbezaan bilai harga(Ribu2) yg hampir mempengsan kn kami (k.aida,suria n che pah) ..eh2..slh...SAYA!suria ngak tau behave herself...buruk perangai!!
semua kenangan2 ini xkn saya lupakan ..dan akan digunakan jika perlu digunakan...

1)21/12/2009-KL-Jakarta-Semarang

che pah

aida

dlm flight

2) 22/12/2009-UNDIP (Uni Diponegoro) +supink

di otel b4 ke UNDIP
no polistren..in box only the food
one of the student from UNDIP-PUTRI

thesis mereka.
suma ada...
student mereka hanya melepak begitu
dorong=push
di dlm masjid Agung Semarangbontot2 yg mantap (kiri skali Nugee n ke-3 dr kiri Putri)
yeah...
mknn ini lah k.aida yer kes..

3) 23/12/2009-udah mau pulang

paham ngak?us-at Semarang Airport
with pn Syidah

yg penting....hasill yer..
dlm plastic putes..hanya bju busuk..
yg penting 1. handbag yg sngt murah.
wingko babat spt lempeng berperisa mcm2..ada durian,pisang dll
3.kain pelekat disangka tuk bapak tu..tapi hampeh tuk kanak2...tu sbb xbaca btl2
4. sourvenir di Airport
dan mcm2...

7 hasil meRepEk:

Live.Laugh.Love on December 25, 2009 at 2:00 PM said...

xde ole2 ke?ngeh3

faRk on December 28, 2009 at 8:44 AM said...

aku tamau komen sbb jeles...

S.U.R.I.A. on December 28, 2009 at 4:23 PM said...

re3n-hehe,,,malu nk ckp....keh3..

fark-sibuk je lah kamu....

mOOn on December 28, 2009 at 4:41 PM said...

i napak beg kale merah!!!! tuh ole2 untuk saye keww????

Live.Laugh.Love on December 28, 2009 at 5:18 PM said...

ala..nape malu2 lak.posla ole2 kat reen (dgn tak malunye.ahhha)

rozainahibrahim on December 29, 2009 at 12:12 AM said...

dok cari-cari,, ole2 saya ade lam handbag kamu yer,,
mesti yg kecik tp comei dan berharga kan,, kan,, hehehheheh
mau2 (sama kes ngn reen, dgn x malunyer,, hahah)

S.U.R.I.A. on December 29, 2009 at 1:47 AM said...

hahah..kwn2 ku..syumel sungguh kamu semua

 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting