Monday, December 7, 2009

CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 5:22 PM

saje nk involved contest nie...berbekal kn muka my cousin dan tuan yer blog (xlupa tau)
byk laks gmbr diupload...kat bwh nun
singgah lah tuan yer blog tuk contest nie di sini (k.Afidah Arif)
suka gak masuk contest2 ni..haha..
mana tau rezeki..keh2....kat sini ada kepilkn 2-3 gmbr tuk contest nie...sila lah layn
adiah yer leh thn hebat lah..ngeh2

b4 tu baca skit syarat2 yer ..kang disqualified kang..sapa nk jwb


1. Buat entry bertajuk CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN. Dalam entry tu jgn lupa link to entry contest nie .. *done*

2. Upload Gamba gaya tudung yg menawan kalbu tu.. jenis shawl , scarf , or apa2 jenis pon tak pa. Janji tudung ... Kalau dapat cerita beli kat mana and cara pakai lagi best!. *done*

P/S: design tudung masa tunang or kawen pon diterima...


3. Yg nie wajib . Jadi My follower , and linkkan my blog ke blog list anda ....*done*

4. Kalau model yg peraga tu bukan tuan punya blog pon diterima( tapi kalau tuan punya blog lagi afdal.. kekeke), bole je letak gamba mak , kakak, adik , kawan , or isteri.. tapi jangan lupa gitau dia.. later terkezut plak dia nanti .. Letak nama model sekali yer.. nama glamer pon tak per.. *done*

5. Bole upload seberapa byk gamba yg anda suka .. *done*

6. Jangan lupa pastekan banner contest kat side bar masing masing, logo kena la link kat entry contest nie.. *done*

7. Kalau da complete. tepekkan link contest di ruang comment *done*

8 . Contest bermula pada 3rd December ~ 30th December 2009

9. Pemenang akan dipilih berdasarkan gaya tudung yg menarik , cantik dan kemas oleh juri2 professional . Bukan dari kalangan blogger.. nanti bias plaks!


Profile Model 1
Nama : NUR SURIATI SULAIMAN (tuan yer blog)
Nickname: Suria

Pict 1: tudung syria (anak tudung-krim ibu tudung-kelabu bercorak)
  • mmg dh minat pakai tudung ni .cz sngt senang.selesa cz dia cotton
  • kena pandai padankn anak tudung dan ibu yer,cz kalo beli pilih warna yg berlainan dan leh padan kan tuk suma bju.
  • skrg nie leh dpt RM10 even byk kedai jual RM15..
  • cara
1) sarung anak tudung yer.
2) pakai ibu tudung yer.if longgar or nk lawa pin kn tudung dibawh dagu.
3) tarikan skit ibu tudung ke belakang tuk bg effect lawa
4) siap!!

tips: nk bg anak tudung ada muncung.koyakan skit anak tudung di bhgian leher.cz nk bg
ruang tuk muncung kn.


Profile Model 2
Nama : SHAZWANI BT MOHD SAJORI
Nickname: Shasha

Pict 2: tudung shawl 2-tone
(pink +purple)

(ijau lumut+kuning)
  • tudung ni beli kat Jalan TAR jer..dan bermcm2 warna
  • murah n standard harga + RM10
  • sngt senang nk pakai
1) pakai anak tudung.
2) amik ujung shawl dan letak kat muka.
3) pinkn guna brooch yg bersesuai dgn bju.
4) lilit selilitnya dan tglkn skit tuk pin di bahu.
5) kemaskan di bahgian bahu dan pin kn. (lawa kn guna pin yg bermutiara2 nie..)
6) dh siap!!


Pict 3: tudung shawl + anak tudung ber-cap
  • tudng shawl dibeli di jln TAr (RM10) Rdan anak tudung makcik saya jual (beraneka warna dan corak, harga kurang Rm5)
  • sngt menarik memadankn tudung jenis shawl dan anak tudung ber-cap
  • padan kn anak tudung dgn warna bju yg bersesuaian
  • sangt sesuai bg wanita yg tidak suka tudung melekat kat dahi yer (kadang2 nmpak cam bulat semcm jer)
  • cara yer
1) pakai anak tudung
2) lilitkn tudung shawl dgn cara tersendri
3) ujung tudung pin kn dgn pin yg indah dan lawa.


kesemua tudung ini sngt mudah memakai yer...dan sngt selesa dan menawan,!!!
thanks kak Afidah Arif!!

6 hasil meRepEk:

firahadifa on December 7, 2009 at 7:56 PM said...

suke yg no 2!..

da review.. good luck!

S.U.R.I.A. on December 7, 2009 at 10:04 PM said...

thanks kak...

Wan Nur Hanisah A.Halim on December 22, 2009 at 10:31 AM said...
This comment has been removed by the author.
Wan Nur Hanisah A.Halim on December 22, 2009 at 10:31 AM said...
This comment has been removed by the author.
Wan Nur Hanisah A.Halim on December 22, 2009 at 10:31 AM said...

salam ziarah

saya cOnfused btOl la ngn tudung syria 2 sis..
npe ade org pakai melekap je kat dahi dan ade yg pakai cantek jek muncung..
nak kOyak cmne tuh?

Wan Nur Hanisah A.Halim on December 22, 2009 at 10:31 AM said...
This comment has been removed by the author.
 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting