Wednesday, January 5, 2011

rezeki tahun Baru 2011

meRepEk by S.U.R.I.A. masanya 9:12 AM
syukur pd yg Satu (THANK YOU ..ALLAH-feel maher zain)
smlm blik ghumah jer...dpt surat dr JPA...

syukur2..
xsure dpt ke tak..
tapi if dh dipgil interveiew tu..
pe slh try kan....
mmg nk sngt2 keje di kerajaan..
yelah....hidup terjaga skit....
even skrg nk rasa keje di swasta...so nk rasa new environ.
sure2..perasaan berdebar+excited+ gugup..
suma ada la..

tapi yg lg bsr problm yer..nk mensediakan item2 diaorg nk..
nk cop bagai...
b4 tu...nk mintk tlg blogger...sbb suria
xphm item no j...
xnmpk yer?
kejp..suria taipkn..

j. ringkasan kenyataan perkhidmatan, laporan penilaian pretasi terkini, surat pengesahan ketua jabatan (bagi calon memohon melalui internet ) dan slip gaji terakhir untuk pegawai sedang berkhidmat di dlm Perkhidmatan Awam shj.

suria skrg keje swasta...mmg memohon guna internet...so apa sbnrnya J tu nk?
bloggers...leh tlg suria jwb soklan ini....
mana tau ada bloggers yg ada pengalaman nk bwk borang2 bagai ni...
plz2..jasa mung dikenang2...


23 hasil meRepEk:

Puan aiNa Rahman on January 5, 2011 at 9:29 AM said...

tu macam surat sokongan dari bos yg skarang la. mcm performance kite cemane, kite kerja ape. pastu suh bos cop & sign. =D

S.U.R.I.A. on January 5, 2011 at 9:37 AM said...

owh..kira suh bos wat surat camner kiter yer penilaian lah ek????thanks puan aina

safura zahari on January 5, 2011 at 9:44 AM said...

J tu kalo i juruteknik elektronik.hehehe.

S.U.R.I.A. on January 5, 2011 at 9:50 AM said...

safura...hahha..sbor je la..

shapoji on January 5, 2011 at 9:57 AM said...

tahniah2!!! be prepare okay utk interview tuh...

CahayaCintaIlahi on January 5, 2011 at 10:04 AM said...

tahniah ... chaiyOk2 ye ;)

Lagenda on January 5, 2011 at 10:11 AM said...

mengikut pemahaman mak yg bekerja dalam kerjaan sekarang ni la :

item no 1 tu utk yg bekerja dlm kerjaan skrg dan memohon kerja baru tu melalui internet. Kalao suria kerja swasta, abaikan

Item no 2 tu plak pun utk kakitangan yang sedang bekerja dgn kerajaan. Kalau suria keja swasta, SEKALI LG abaikan..

Mungkin semasa suria memohon jawatan ni, suria mohon jawatan ni secara lantikan naik pangkat agaknya la..

S.U.R.I.A. on January 5, 2011 at 10:23 AM said...

shapoji dan cahaya cinta ilahi
thnks dear..doakan yer..

mak..
means...item J xde kaitan ngn suria ker??
ke nk kena wat surat sokongan dgn bos suria skrg..??

♔ alice charlotte ♔ on January 5, 2011 at 10:49 AM said...

gudluck intrview kelak.. (=

fiq on January 5, 2011 at 12:43 PM said...

salam..yang j tu tak perlu. sebab itu utk orang yg kerja kerajaan yang cam nak naik pangkat. gud luck..akak dh banyak kali i.view tahun lepas n bhgn j tak pernah serta sekali. kecuali mereka yg kerja gomen.

S.U.R.I.A. on January 5, 2011 at 12:47 PM said...

alice- thnks....doa kn yg terbaek..

fiq - owh..yerker kak??
hurm....takot la..ada idea tnya soklan pe tak?

p[A]n[A]d[O]L on January 5, 2011 at 12:51 PM said...

congretz n gudluck suria..hehe

S.U.R.I.A. on January 5, 2011 at 12:57 PM said...

panadol -thnks!!doakan yer.!!

CahayaCintaIlahi on January 5, 2011 at 1:18 PM said...

hehe yep insyaAllah doakan ni amin.. ;)

Shykin Moksen on January 5, 2011 at 1:24 PM said...

waaa.. tahniah2..
weh meh sini org keje gomen nk terangkan.. item no j tu utk yg sedang berkhidmat dlm kerjaan je kena lampirkan laporan prestasi.
Ini untuk mereka yg temuduga kenaikan pangkat .

ko x payah bawak benda tu. Just bwk semua benda dari a smpi h. yg I tu klu ko rse ko OKU. bawakla.. hahhahhahh.. itu je. n jgn lupe resume ringkas dan padat. nk tips. sila tulis dalam bahasa melayu. n jawab dgn penuh yakin. caiyokkkkkkkkkkkkk suriaaa.......


p/s: aku da 5 kali interview gomen. kali ke-5 br diterima. ^_^ .

mamawana on January 5, 2011 at 1:37 PM said...

Tak pernah kerja gomen....huhuhu

loLaa_nurafizza on January 5, 2011 at 1:37 PM said...

huhu..untuk J 2 abaikan jer kalau org keje swasta..dah kali 3 mintak keje ngn gomen..xsangkut mane2 lagi..mungkin xde rezeki lg..so, gud luck k?

Anonymous said...

u apply utk kenaikan pangkat secara lantikan ke?? klu apply baru SPA xrequest utk item "J" tuh....

mr.curly on January 5, 2011 at 5:42 PM said...

pe2 pun tahniah suria..n senyum seindah suria !!!..hikhik

Bulan on January 5, 2011 at 9:11 PM said...

wah dpt keje ke yunk?

Pendekar Berkuda on January 5, 2011 at 11:13 PM said...

J = Surat Pengesahan Majikan = Report Prestasi

raudhah on January 5, 2011 at 11:37 PM said...

salam..

moga berjaya yer suria.

=) tq folo me. I folo u back k. *502

raudhah on January 5, 2011 at 11:39 PM said...

suria, saya dah ade churp2 tp tak tahu nak amik logo churp2 tu..

kat mana suria jumpa? Tlg ajar raudhah jap kat kotak komen raudhah.

tq suria =)

 

' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting